Το όνομα Λιβεράδα είναι εμπνευσμένο από την ονομασία ενός μικρού κομματιού γης της Καλλιθέας, φημισμένου για το ιδιαίτερο υπέδαφος και την ποιότητα των παραγόμενων σταφυλιών.

Λιβερά ή Λιβεράδα είναι το όνομα μυστηριακής θεάς της γονιμότητας της αρχαίας Ρωμαϊκής λατρείας. Συνδέεται με την ευφορία της γης, του αμπελιού αλλά και τη διαφύλαξη των προνομίων της ελευθερίας. Οι κάτοικοι της περιοχής άλλωστε αναζητούν τις ρίζες του ονόματος στην εποχή της Τουρκοκρατίας: libero = ελεύθερος

Πληροφορίες
Χρώμα: Ερυθρός
Ποικιλιακή σύνθεση: Syrah
Αλκοόλ: 13% vol
Γλυκύτητα: ξηρός
Αμπέλι
Από προσεκτικά επιλεγμένους αμπελώνες της περιοχής της Καλλιθέας και Θέας Πατρών. Χαμηλή γονιμότητα και στρεμματική απόδοση 400-500kg/στρέμμα.
Τρύγος – Οινοποίηση
Χειρωνακτικός τρύγος, μεταφορά με μικρά τελάρα και απορραγισμός. Κρυοεχκύλιση και παραμονή των στεμφύλων με το χυμό για έως 24 ημέρες σε ανοξείδωτο οινοποιητή. Ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων για 12 μήνες.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Βαθύ πορφυρό χρώμα με ιώδεις ανταύγειες. Πλούσιο και δυνατό με αρώματα από μούρο, κεράσι και παρουσία μαύρου πιπεριού, γαρίφαλου και τρούφας. Άρτια δομή, στρογγυλές τανίνες, όμορφη μακρά επίγευση. Επιδέχεται παλαίωση.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Παλαιωμένα τυριά, μοσχάρι μαγειρευτό κατσαρόλας, αρνί στο φούρνο.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος
17-18 °C

Η συσκευασία των κρασιών γίνεται σύμφωνα με την προτίμηση του πελάτη – γυάλινη φιάλη, βαρέλι, ασκός (bag-in-box).