Το όνομα Λιβεράδα είναι εμπνευσμένο από την ονομασία ενός μικρού κομματιού γης της Καλλιθέας, φημισμένου για το ιδιαίτερο υπέδαφος και την ποιότητα των παραγόμενων σταφυλιών.

Λιβερά ή Λιβεράδα είναι το όνομα μυστηριακής θεάς της γονιμότητας της αρχαίας Ρωμαϊκής λατρείας. Συνδέεται με την ευφορία της γης, του αμπελιού αλλά και τη διαφύλαξη των προνομίων της ελευθερίας. Οι κάτοικοι της περιοχής άλλωστε αναζητούν τις ρίζες του ονόματος στην εποχή της Τουρκοκρατίας: libero = ελεύθερος

Πληροφορίες
Χρώμα: Ροζέ
Ποικιλιακή σύνθεση: Syrah, Μαυρούδι
Αλκοόλ: 13% vol
Γλυκύτητα: ξηρός
Αμπέλι
Επιλεγμένοι αμπελώνες της Καλλιθέας σε υψόμετρο 300-450 μέτρα, ξερικοί και με χαμηλή στρεμματική απόδοση.
Τρύγος – Οινοποίηση
Ξεχωριστός τρύγος και οινοποίηση για κάθε ποικιλία. Μεταφορά με μικρά τελάρα, αποραγισμός και ολιγόωρη ψυχρή εκχύλιση. Ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Τριανταφυλλένιο χρώμα με ρόδινες αποχρώσεις. Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων από κεράσι και βύσσινο. Πικάντικες πινελιές πιπεριού και γαρυφάλλου. Εξαιρετική δομή, διακριτική παρουσία τανινών, χαρακτηριστική οξύτητα.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Ντομάτες γεμιστές με ρύζι, κριθαρώτο με ντομάτα και θαλασσινά, πικάντικο ταρτάρ τόνου, έθνικ πιάτα με κάρυ.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος
8-10 C

Η συσκευασία των κρασιών γίνεται σύμφωνα με την προτίμηση του πελάτη – γυάλινη φιάλη, βαρέλι, ασκός (bag-in-box).