Το όνομα Λιβεράδα είναι εμπνευσμένο από την ονομασία ενός μικρού κομματιού γης της Καλλιθέας, φημισμένου για το ιδιαίτερο υπέδαφος και την ποιότητα των παραγόμενων σταφυλιών.

Λιβερά ή Λιβεράδα είναι το όνομα μυστηριακής θεάς της γονιμότητας της αρχαίας Ρωμαϊκής λατρείας. Συνδέεται με την ευφορία της γης, του αμπελιού αλλά και τη διαφύλαξη των προνομίων της ελευθερίας. Οι κάτοικοι της περιοχής άλλωστε αναζητούν τις ρίζες του ονόματος στην εποχή της Τουρκοκρατίας: libero = ελεύθερος

Περιγραφή
Χρώμα: Λευκός
Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης
Αλκοόλ: 13% vol
Γλυκύτητα: ξηρός
Αμπέλι
Από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του οινοποιείου, ονομασίας προέλευσης και προσεκτικά επιλεγμένους αμπελώνες της περιοχής. Στρεμματική απόδοση έως 700kg/στρέμ
Τρύγος – Οινοποίηση
Συλλογή και διαλογή χειρονακτικά σε μικρά τελάρα. Λευκή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (16°C) Προζυμωτική εκχύλιση για 3 – 6 ώρες στους 14˚C.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά
Χρυσοκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Η προσεκτική καλλιέργεια, συγκομιδή και οινοποίηση της πολυδυναμικής ελληνικής ποικιλίας, οδηγούν σε μία ξεχωριστή έκφραση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της. Δομή πλούσια, εκρηκτικά φρουτώδη αρώματα τροπικών φρούτων, ανανά, μπανάνας και εσπεριδοειδών. Δροσιστική οξύτητα και μακρά επίγευση.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Αστακός στον ατμό με φρέσκο βούτυρο, γαρίδες ψητές, μπαρμπούνια τηγανητά, φιλέτο σολωμού στο γκριλ, κοτόπουλο λεμονάτο
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος
8-11 C

Η συσκευασία των κρασιών γίνεται σύμφωνα με την προτίμηση του πελάτη – γυάλινη φιάλη, βαρέλι, ασκός (bag-in-box).