Το όνομα Λιβεράδα είναι εμπνευσμένο από την ονομασία ενός μικρού κομματιού γης της Καλλιθέας, φημισμένου για το ιδιαίτερο υπέδαφος και την ποιότητα των παραγόμενων σταφυλιών.

Λιβερά ή Λιβεράδα είναι το όνομα μυστηριακής θεάς της γονιμότητας της αρχαίας Ρωμαϊκής λατρείας. Συνδέεται με την ευφορία της γης, του αμπελιού αλλά και τη διαφύλαξη των προνομίων της ελευθερίας. Οι κάτοικοι της περιοχής άλλωστε αναζητούν τις ρίζες του ονόματος στην εποχή της Τουρκοκρατίας: libero = ελεύθερος

Περιγραφή
Χρώμα: Λευκός
Ποικιλιακή σύνθεση: Μοσχάτο
Αλκοόλ: 13% vol
Γλυκύτητα: ξηρός
Αμπέλι
Από ιδιόκτητους αμπελώνες και επιλεγμένους αμπελώνες της περιοχής. Χαμηλή στρεμματική απόδοση που δεν ξεπερνά τα 600-700 kg/στρέμμα.
Τρύγος – Οινοποίηση
Λευκή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία . Προζυμωτική εκχύλιση στους 14-15˚C.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Υποκίτρινο χρώμα με προκλητική διαύγεια. Ανθώδη αρώματα από τριαντάφυλλο και γιασεμί. Φρεσκάδα και αναζωογονητική οξύτητα με πλούσια φρουτώδη επίγευση ώριμων κίτρινων φρούτων βερίκοκου και ροδάκινου.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Πίνεται μόνο του σαν απεριτίφ, συνοδεύει λευκά τυριά, δροσερές σαλάτες με εσπεριδοειδή, ψάρια στη σχάρια, οστρακοειδή.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος
10-12 ˚C

Η συσκευασία των κρασιών γίνεται σύμφωνα με την προτίμηση του πελάτη – γυάλινη φιάλη, βαρέλι, ασκός (bag-in-box).