Το όνομα Λιβεράδα είναι εμπνευσμένο από την ονομασία ενός μικρού κομματιού γης της Καλλιθέας, φημισμένου για το ιδιαίτερο υπέδαφος και την ποιότητα των παραγόμενων σταφυλιών.

Λιβερά ή Λιβεράδα είναι το όνομα μυστηριακής θεάς της γονιμότητας της αρχαίας Ρωμαϊκής λατρείας. Συνδέεται με την ευφορία της γης, του αμπελιού αλλά και τη διαφύλαξη των προνομίων της ελευθερίας. Οι κάτοικοι της περιοχής άλλωστε αναζητούν τις ρίζες του ονόματος στην εποχή της Τουρκοκρατίας: libero = ελεύθερος

Πληροφορίες
Χρώμα: Ερυθρός
Ποικιλιακή σύνθεση: Merlot
Αλκοόλ: 13% vol
Γλυκύτητα: ξηρός
Αμπέλι
Από προσεκτικά επιλεγμένους αμπελώνες της περιοχής της Καλλιθέας και Θέας Πατρών. Χαμηλή στρεμματική απόδοση που φθάνει τα 600kg/στρέμμα.
Τρύγος – Οινοποίηση
Χειρωνακτικός τρύγος, μεταφορά με μικρά τελάρα και απορραγισμός. Κρυοεχκύλιση και παραμονή των στεμφύλων με το χυμό για έως 24 ημέρες σε ανοξείδωτο οινοποιητή. Ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων έως 12 μήνες.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Βαθύ κόκκινο χρώμα με βελούδινη γεύση. Αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα, δαμάσκηνο και κεράσι με αίσθηση από βανίλια και σοκολάτα. Μέτριο προς γεμάτο σώμα, μαλακές τανίνες, οξύτητα και όμορφο μακρύ τελείωμα. Επιδέχεται παλαίωση.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Μοσχαρίσιο φιλέτο με μανιτάρια, αρνί ψητό φούρνου, Κυνήγι Μαγειρευτό σε κόκκινη σάλτσα.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος
16-18 °C

Η συσκευασία των κρασιών γίνεται σύμφωνα με την προτίμηση του πελάτη – γυάλινη φιάλη, βαρέλι, ασκός (bag-in-box).