Το όνομα Λιβεράδα είναι εμπνευσμένο από την ονομασία ενός μικρού κομματιού γης της Καλλιθέας, φημισμένου για το ιδιαίτερο υπέδαφος και την ποιότητα των παραγόμενων σταφυλιών.

Λιβερά ή Λιβεράδα είναι το όνομα μυστηριακής θεάς της γονιμότητας της αρχαίας Ρωμαϊκής λατρείας. Συνδέεται με την ευφορία της γης, του αμπελιού αλλά και τη διαφύλαξη των προνομίων της ελευθερίας. Οι κάτοικοι της περιοχής άλλωστε αναζητούν τις ρίζες του ονόματος στην εποχή της Τουρκοκρατίας: libero = ελεύθερος

Πληροφορίες
Χρώμα: Ερυθρός
Ποικιλιακή σύνθεση: Μαυροδάφνη
Αλκοόλ: 14% vol
Γλυκύτητα: ξηρός
Αμπέλι
Επιλεγμένα αμπελοτεμάχια του οινοποιείου (ζώνη ΟΠΑΠ) σε υψόμετρο 300-400 μέτρα με ηλικία που πλησιάζει τα 50 έτη. Χαμηλή γονιμότητα και στρεμματικές αποδόσεις 400-450 κιλά/στρέμμα.
Τρύγος – Οινοποίηση
Χειρωνακτικός τρύγος, μεταφορά με μικρά τελάρα και αποραγισμός. Εκχύλιση για 15-20 ημέρες σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για περίπου 12 μήνες.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Βιολετί χρώμα με βυσσινί ανταύγειες. Αρώματα από μπλε και μαύρα φρούτα, βατόμουρο, κεράσι και φρούτα του δάσους. Αίσθηση από γλυκά μπαχαρικά, βούτυρο και βανίλια. Εξαιρετική πλούσια δομή, τανίνες μαλακές και όμορφη μακρά επίγευση. Επιδέχεται παλαίωση.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Κρέας στο φούρνο με δαμάσκηνα, χοιρινό ψητό σχάρας, αγριογούρουνο ψητό, ποικιλία αλλαντικών.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος
15 – 17 C

Η συσκευασία των κρασιών γίνεται σύμφωνα με την προτίμηση του πελάτη – γυάλινη φιάλη, βαρέλι, ασκός (bag-in-box).