Το όνομα Λιβεράδα είναι εμπνευσμένο από την ονομασία ενός μικρού κομματιού γης της Καλλιθέας, φημισμένου για το ιδιαίτερο υπέδαφος και την ποιότητα των παραγόμενων σταφυλιών.

Λιβερά ή Λιβεράδα είναι το όνομα μυστηριακής θεάς της γονιμότητας της αρχαίας Ρωμαϊκής λατρείας. Συνδέεται με την ευφορία της γης, του αμπελιού αλλά και τη διαφύλαξη των προνομίων της ελευθερίας. Οι κάτοικοι της περιοχής άλλωστε αναζητούν τις ρίζες του ονόματος στην εποχή της Τουρκοκρατίας: libero = ελεύθερος

Πληροφορίες
Χρώμα: Λευκός
Ποικιλιακή σύνθεση: Chardonnay
Αλκοόλ: 13% vol
Γλυκύτητα: ξηρός
Αμπέλι
Από προσεκτικά επιλεγμένους αμπελώνες της περιοχής της Καλλιθέας και Θέας Πατρών. Χαμηλή στρεμματική απόδοση που φθάνει τα 600kg/στρέμμα.
Τρύγος – Οινοποίηση
Έντονο κίτρινο χρώμα. Αρώματα από ώριμα εσπεριδοειδή, πεπόνι και αχλάδι με νότες μελιού και βανίλιας. Γεμάτο σώμα, όγκος και μακρά επίγευση. Επιδέχεται παλαίωση.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Έντονο κίτρινο χρώμα. Αρώματα από ώριμα εσπεριδοειδή, πεπόνι και αχλάδι με νότες μελιού και βανίλιας. Γεμάτο σώμα, όγκος και μακρά επίγευση. Επιδέχεται παλαίωση.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Καπνιστά τυριά, καπνιστός σολομός, ψαρονέφρι στη σχάρα.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος
10-12 °C

Η συσκευασία των κρασιών γίνεται σύμφωνα με την προτίμηση του πελάτη – γυάλινη φιάλη, βαρέλι, ασκός (bag-in-box).