Το όνομα Λιβεράδα είναι εμπνευσμένο από την ονομασία ενός μικρού κομματιού γης της Καλλιθέας, φημισμένου για το ιδιαίτερο υπέδαφος και την ποιότητα των παραγόμενων σταφυλιών.

Λιβερά ή Λιβεράδα είναι το όνομα μυστηριακής θεάς της γονιμότητας της αρχαίας Ρωμαϊκής λατρείας. Συνδέεται με την ευφορία της γης, του αμπελιού αλλά και τη διαφύλαξη των προνομίων της ελευθερίας. Οι κάτοικοι της περιοχής άλλωστε αναζητούν τις ρίζες του ονόματος στην εποχή της Τουρκοκρατίας: libero = ελεύθερος

Πληροφορίες
Χρώμα: Ερυθρός
Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon
Αλκοόλ: 13% vol
Γλυκύτητα: ξηρός
Αμπέλι
Αποκλειστικά από ιδιόκτητους αμπελώνες του οινοποιείου με κλήματα ηλικίας άνω των 40 ετών. Χαμηλή απόδοση που δεν ξεπερνά τα 400-500 κιλά/στρέμμα.
Τρύγος – Οινοποίηση
Χειρωνακτικός τρύγος, μεταφορά με μικρά τελάρα και αποραγισμός. Παραμονή των στρεμφύλων με το χυμό για 20-24 ημέρες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12-18 μήνες.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Βαθύ προφυρό χρώμα. Αρώματα από ώριμα μαύρα φρούτα, δαμάσκηνο και βατόμουρο σε συνδυασμό με νότες πιπεριού, γαριφάλλου και βανίλιας, δημιουργούν έναν πλούσιο χαρακτήρα. Πληθωρική δομή, άρτιες ταννίνες, στρογγυλό στόμα και μακρά επίγευση. Δυνατότητα παλαίωσης για αρκετά χρόνια.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Μπριζόλες στα κάρβουνα, ροστ μπιφ με πατάτες φούρνου, κυνήγι με πλούσια κόκκινη σάλτσα.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος
16-17 C

Η συσκευασία των κρασιών γίνεται σύμφωνα με την προτίμηση του πελάτη – γυάλινη φιάλη, βαρέλι, ασκός (bag-in-box).