Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του οινοποιείου βρίσκονται σε πλαγιά, σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 180 έως 550 μέτρα. Το κλίμα της περιοχής οδηγεί σε ιδανική ωρίμανση τις καλλιεργούμενες ποικιλίες. Οι χειμώνες είναι ήπιοι και υγροί, με θερμοκρασία που σπάνια πέφτει κάτω από 0C. Τα καλοκαίρια είναι ζεστα και ξηρά, χωρίς υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες και με έντονη ηλιοφάνεια. Η ζέστη του καλοκαιριού μετριάζεται από την θαλάσσια αύρα του Πατραϊκού κόλπου και του Ιονίου πελάγους. Ακολουθεί ένα μακρύ φθινόπωρο με ζεστές ημέρες και δροσερές νύχτες.

Το έδαφος είναι αργιλώδες – αμμοαργιλώδες και ασβεστολιθικό σε υψηλότερο υψόμετρο με καλή στράγγιση. Έχει την ιδιότητα να διατηρείται δροσερό κατά τους θερινούς μήνες και να συγκρατεί το κατάλληλο ποσοστό υγρασίας λειτουργώντας ως φυσικός ρυθμιστής του υδάτινου δυναμικού, ακόμα και όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές.

Οι αμπελώνες καλλιεργούνται σε γραμμική υποστηλωμένη διαμόρφωση. Η ηλικία των αμπελώνων ξεπερνά στην πλειονότητα τα 60 έτη. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη χαμηλή στρεμματική απόδοση, ώστε να επιτυγχάνεται η παραγωγή σταφυλιών ξεχωριστής ποιότητας.

Οι άνθρωποι της εταιρείας ελέγχουν τα κλήματα σε τακτά χρονικά διαστήματα όλο το χρόνο και κάθε ημέρα από το τέλος του Αυγούστου και μετά. Μετρούν το επίπεδο των σακχάρων, την οξύτητα, τη γεύση με σκοπό να υποδείξουν την ιδανική ώρα για την έναρξη του τρύγου.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται σήμερα στους ιδιόκτητους αμπελώνες είναι οι γηγενείς: Ροδίτης Μαυροδάφνη και Μοσχάτο, οι οποίες βρίσκουν το ιδανικό μικροκλίμα για την ανάπτυξή του δυναμικού τους. Γι αυτό και τα κρασιά που παράγονται είναι ονομασίας προέλευσης. Στους αμπελώνες Γιαννόπουλοι καλλιεργείται ακόμα η διεθνής ποικιλία Cabernet Sauvignon, η οποία προσαρμόζεται όμορφα στο μικροκλίμα και αποδίδει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.

Εκτός από τους ιδιόκτητους αμπελώνες, μέρος των σταφυλιών προέρχεται από συγκεκριμένους και αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες της περιοχής, των οποίων η καλλιέργεια επιβλέπεται καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Παράλληλα με την καλλιέργεια των παραπάνω ποικιλιών στο οινοποιείο γίνονται πειραματισμοί με την καλλιέργεια, σε μικρή κλίμακα, ελληνικών και διεθνών ποκιλιών με σκοπό της διερεύνηση της προσαρμογής τους στο μικροκλίμα της περιοχής.