Η αμπελοοινική παράδοση της εταιρείας αρχίζει στα 1920 όταν ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, παραδοσιακός αμπελουργός, ξεκινά στην ιδιαίτερη αμπελουργική ζώνη της Καλλιθέας Πατρών την καλλιέργεια της μαύρης σταφίδας και αργότερα, επιδίδεται στην καλλιέργεια της Μαυροδάφνης και του Ροδίτη. Ιδρύει ένα μικρό οινοποιείο δίπλα στο πατρικό του σπίτι για να φτιάξει κρασιά με ποιότητα για το καθημερινό τραπέζι.

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και από το 1945 οι γιοι του Δημήτρη, Ανδρέας και Κώστας, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση ασχολούνται και αυτοί με την αμπελουργία και την οινοποίηση τόσο των σταφυλιών που προέρχονται από τους δικούς τους αμπελώνες όσο και από άλλους αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες της περιοχής. Στις υπάρχουσες ποικιλίες προστίθενται μαυρούδια της περιοχής, Μοσχάτο, Σιδερίτης και η γαλλική ποικιλία Cabernet Sauvignon. Πάγιος στόχος τους, η παραγωγή ποιοτικών κρασιών.

Το 1970 εμφιαλώνεται το πρώτο λευκό κρασί της εταιρείας με το όνομα Λιβεράδα, αποκλειστικά από Ροδίτη,ποικιλία που χαρακτηρίζει την αχαϊκή αμπελοκαλλιέργεια.

Το όνομα του κρασιού είναι εμπνευσμένο από περιοχή της Καλλιθέας, φημισμένη για το ιδιαίτερο υπέδαφος και την ποιότητα των παραγόμενων σταφυλιών. Το όνομα εμφανίζεται να έχει τις ρίζες του στην εποχή της Τουρκοκρατίας: libero = ελεύθερος.

Τη σκυτάλη της οικογενειακής επιχείρησης παραλαμβάνει το 1995 η Έφη Γιαννοπούλου, κόρη του Ανδρέα, η οποία αξιοποιώντας τις σπουδές και τις γνώσεις της στην οινολογία και τέχνη της αμπελουργίας αλλά και την πολύτιμη παράδοση, συνεχίζει και εξελίσσει την παραγωγή του καλού κρασιού.

Η Έφη Γιαννοπούλου έχει μεταδώσει την αγάπη της για το κρασί και την καλλιέργεια του αμπελιού στα παιδιά της και σε όλους τους συνεργάτες του οινοποιείου.