Το οινοποιείο βρίσκεται την Καλλιθέα Πατρών, στη βορειοδυτική Αχαϊα. Απέχει 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας και συνορεύει με τις πρώην κοινότητες Οβρυά, Θέα, Χαλανδρίτσα και Παυλόκαστρο.Το υψόμετρο της περιοχής κυμαίνεται από 180 έως 458 μέτρα.

Η Πελοπόννησος, ως ορεινή περιοχή, χωρίζεται σε δύο κύριους αμπελουργικούς τομείς από τις οροσειρές που τη διασχίζουν. Τον έναν αποτελούν η κεντρική και ανατολική πλευρά, με βασικές περιοχές τη Νεμέα και τη Μαντίνεια και τον άλλον η δυτική περιοχή. Αυτή ξεκινά από βορρά και τις πλαγιές του Παναχαϊκού όρους και συνεχίζει σε όλο το μήκος των ακτών του Ιονίου πελάγους μέχρι τη Μεσσηνία. Κυριότεροι αμπελώνες είναι αυτοί της Αχαΐας η οποία βρέχεται από θάλασσα σε μήκος 125χλμ. Οι αμπελώνες Πελοποννήσου αποτελούν μια περιοχή με ήπιο μεσογειακό κλίμα, λόγω της ευνοϊκής επίδρασης της θαλάσσιας μάζας του Κορινθιακού κόλπου, αλλά και της προστασίας και των δροσερών ανέμων που παρέχουν οι οροσειρές της Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής Πελοποννήσου.

H Καλλιθέα, όπως δηλώνει και το όνομά της, αποτελεί έναν προικισμένο τόπο για την καλλιέργεια σταφυλιών. H φήμη της δεν είναι τυχαία: Η θέση των αμπελώνων στις πλαγιές, η σύσταση του εδάφους, το ιδιαίτερο μικροκλίμα με ξηρασία και έντονη ηλιοφάνεια κατά την περίοδο ωρίμανσης των σταφυλιών σε συνδυασμό με τη θαλασσινή αύρα, συνθέτουν τα χαρακτηριστικά μιας τοποθεσίας ιδανικής για αμπελοκαλλιέργεια. Για αυτόν το λόγο και τα κρασιά που παράγονται από τους αμπελώνες της χαρακτηρίζονται και ως ονομασίας προέλευσης.

Οι κάτοικοι της Καλλιθέας πιστοί στο ωραίο και το χρήσιμο του τόπου τους αναλώνουν τις δυνάμεις τους στην ανάγκη της ελιάς και του αμπελιού.

Η Αχαΐα γενικότερα τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει μεγάλη οινική εξέλιξη.

Οι απαρχές της μεγάλης αμπελοοινικής παράδοσης εντοπίζονται στην αρχαιότητα.

Η Καλλιθέα είναι η τοποθεσία που ανατράφηκε ο θεός Διόνυσοςαπό τις Υάδες,που ανέλαβαν την προστασία του θεού, όταν ο Δίας αναγκάστηκε να κρύψει τον παράνομο καρπό του έρωτά του προς τη Σεμέλη από την οργή της Ήρας.

Αλλά αφήνοντας την εποχή της μυθολογίας, ευρύματα που χρονολογούνται στα πρωτοϊστορικά χρόνια στη μυκηναϊκή δηλαδή εποχή καταδείχνουν μια ακμαία ζωή στην περιοχή. Στα δύο μυκηναϊκά νεκροταφεία, τα ευρύματα – πολλά αγγεία για ποικίλη οινική χρήση – αποδεικνύουν αφενός ότι ο ρόλος της Καλλιθέας στον κόσμο ήταν σημαντικός και αφετέρου επιβεβαιώνουν τη φήμη της ως σημαντικού αμπελώνα.

Έτσι η μυκηναϊκή εποχή αποτέλεσε την πηγή έμπνευση για το νέο λογότυπο του οινοποιείου, που αποτελεί μια καλλιτεχνική απόδοση των συλλαβογραμμάτων της μυκηναϊκής γραφής για τη λέξη Οίνος. Αυτό αποτελεί μία μαρτυρία της διαλεκτικής σχέσης ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, που εγγυάται την αξιοπιστία και την ποιότητα.